25 arany a tavaszváró úszóversenyen

Ötven csapat közül a harmadik helyen zárt a Hód Úszó SE a saját rendezésű Tavaszváró Nemzetközi Nyílt Úszóversenyen. Az edzők is nyilatkoztak lapunknak.

Tavaly még csak 3600, idén már 4400 nevezés érkezett a viadalra, amely egyre népszerűbb a hazai és a külföldi úszók körében. A csapatok versenyében a BVSC-Zugló és a Szegedi Úszó Egylet után a harmadik helyen végzett az egyesület 666 ponttal. A két napos megmérettetésen összesen 59 érmet szereztek a házigazda klub sportolói, melyből 25 arany, 19 ezüst- és 16 bronzérem.

A csapat legeredményesebb versenyzője Ugrai Panna volt, aki 10 -szer lett a legjobb korosztályában és egyszer második. Mellette Kis Noel nyolcszor, Horváth Ákos, Forján Anna Bojána, Lénárt Imre Bálint hatszor, Vörös Dénes ötször, Mag Gergő, Szabó Marcell, Tésik Zsófia háromszor, Batta Orsolya, Hamvas Réka, Nagy Olivér, Mérai Janka kétszer, Gál Olivér, Tót Emma, Vörös Nándor pedig egyszer állhatott a dobogóra.

Csókay Miklós edző: Csapatomból tízen vettek részt a Tavaszváró Nemzetközi úszóversenyen. Mindenki sikerrel vette az első akadályt, megvannak az alapidők, amiken a következő versenyeken lehet javítani. Remélem, hogy az első verseny újabb motivációt ad versenyzőimnek, és még keményebb munkára sarkallja őket.


Sibalin Dávid edző: Örülök, hogy egy ilyen színvonalas mezőny jött össze. A gyerekek megkapták életük első nagyobb versenyterhelését, átlagban 8-10 versenyszámban indultak a 2 nap alatt. Kiváló alkalom volt arra, hogy minél jobban begyakoroljuk a versenystressz kezelését. A hangulat jó volt, az eredményekkel elégedett vagyok. Az úszóim közül Kis Noel volt a legeredményesebb, aki 10 számból 8 egyéni csúcsot ért el, és 8 érmet szerzett (3 arany, 3 ezüst, 2 bronz). Forjan Anna szinten 10 számot vállalt a 2 napra, neki 5 egyéni csúcs, és 6 érem (2 ezüst, 4 bronz) lett a mérlege. Kiemelnem meg Mag Gergőt, aki 10 számból 9 egyéni csúcsot úszott és 3 érmet zsebelt be (1 ezüst, 2 bronz). Nagyon szépen zárkózik fel a korosztályához, ami biztató a nyári OB-ra nézve. Érem szerző lett meg Olah Norbert, aki 7 hónap után állt újra rajtkőhöz, de bebizonyította, hogy ott a helye az élmezőnyben. Tót Emma és Vörös Nándor nyakába szinten érmet akaszthattak a hétvége során.

Olaszné Bajusz Andrea vezetőedző: A csapatom teljes létszámmal  képviseltette magát a versenyen, de  sajnos betegeink is voltak többen. A 62 rajtból 48 egyéni csúcs született, 6 alapidő és 8 legjobb időtől való elmaradás. A csoportom 20 érmet szerzett,ebből 7 arany, 8 ezüst és 5 bronzérem. Legeredményesebben Lénárt Imre Bálint szerepelt aki 6 érmet szerzett, melyből háromszor nem talált legyőzőre. Érmeket tekintve Vörös Dénes 5, Szabó Marcell 3, Mérai Janka 2, Hamvas Réka 2, Nagy Olivér 2 érmet szerzett. Mindannyiuk értékes időeredményeikkel támasztották alá helyezésüket. Több aranyjelvényes szintet és országos bajnokságra való szintidőt is sikerült teljesítenie a gyerekeknek.
Összesítve az eredményeket örülök, hogy minden csoportnak jó sikerült a verseny,az elért helyezések és időeredmények alátámasztják, hogy jó úton járunk. A felkészülés ezen szakaszában viszont továbbra is az alázatos munkáé lesz a főszerep, bízunk benne a jövőben meg  is lesz az eredménye ennek. Márciusban  a felnőtt országos bajnokság,  és az országos diákolimpia  lesz a fő megmérettetése pár úszónknak, a többség viszont  a hónap végi Aréna – Hód Faktor Kupán áll rajthoz, ismét a Gyarmati Dezső Sportuszodában. 

úszóverseny