24 illegális határsértővel fordult árokba

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az embercsempésszel és két társával szemben, aki a rendőri intézkedés elől menekülve okozott tömegszerencsétlenséget.

A vádirat szerint a vádlott társaival még 2021. november 11-én, Budapesten kibérelt egy furgont, majd azzal Szeged közelébe, a szerb-magyar határtérségbe hajtott. Itt a jármű rakterébe beszállított 24 illegális határsértőt, és velük elindult, úgy, hogy közben társai egy személyautóval kísérték. A vádlott a főúton haladva már besorolt az M5-ös autópályára felhajtó sávba, amikor rendőröket vett észre, ezért a kormányt hirtelen elrántva menekülésbe kezdett. A megkülönböztető fény-és hangjelzésre sem állt meg, és egy kereszteződésnél túl nagy sebességgel próbálta a megterhelt furgonnal bevenni a kanyart, ezért az árokba borult.

A baleset következtében a járműben szállított személyek közül ketten súlyos, további tizennyolcan pedig könnyű sérüléseket szenvedtek.

A járási ügyészség a vádlottakat minősített embercsempészéssel, ezen felül a furgont vezető férfit tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásával vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

baéesetfurgonhatártérségkormánymenekülésrendőrszemélyautótömegszerencsétlenségvásárhelyi hírek