225 fő van karanténban Hódmezővásárhelyen

Hétfőn ülésezett a vásárhelyi operatív stáb.

Az önkormányzat tájékoztatásából kiderül, a rendőrség 225 főt tart nyilván hatósági karanténban a városban. A rendőröknek több mint 10 esetben kellett intézkedniük a védelmi intézkedések be nem tartása miatt, a kijárási tilalmat szegték meg többen is, ezekben az ügyekben helyszíni bírságot szabtak ki, vagy feljelentés történt.

A rendkívüli szünet több óvodában is lejárt, jelenleg a Pállfy utcai és az Észak utcai óvodák vannak zárva, itt a közétkeztetés és az óvodák közötti megállapodás értelmében a szülők a Kalmár utcai telephelyen vehetik át az ebédeket.

A Kovács-Küry Idősotthonban az ellátottak közül a legtöbb pozitív esetet helyben, elkülönítéssel tudják kezelni. A hajléktalanszállón az egyik ellátott belázasodott, őt a protokoll szerint a sürgősségre szállították, ahol bebizonyosodott a pozitivitás. A törvények szerint a hajléktalanok a kórházban gyógyulhatnak. A szállót azóta fertőtlenítették.

Dr. Mester János háziorvos mindenkit türelemre int, mint mondja: sokan sürgetnék a karanténból való visszatérést, különösen ha tünetmentesek, de sokszor a tünetek megszűnése után is előfordulhat pozitív teszteredmény. Azt kéri, aki teheti, lehetőleg negatív teszteredmény után menjen vissza dolgozni, különösen azok, akik sok emberrel kerülnek kontaktba munkájuk során.

Észak utcaHódmezővásárhelyKoronavírus-világjárvány (COVID-19)Kovács-Küry Időskorúak OtthonaMester Jánosoperatív stáb