2025-re épülhet meg az új vásárhelyi honvéd középiskola a volt Démász-székház helyén, ha lesz rá az államnak pénze

780 napja lesz a kivitelezést elnyerő cégnek a 14 ezer négyzetméteres épületegyüttes felhúzására.

Nyáron nem válaszolt megkeresésünkre a Honvédelmi Minisztérium, a napokban azonban felszállt a füst: a szaktárca kiírta közbeszerzést az új vásárhelyi honvéd középiskola és kollégium építésére. Az intézmény az Ady Endre utca 41-43. szám alatti ingatlanon valósulhat meg, ahol az áramszolgáltató épületei állnak.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint 14 220 négyzetméteres épületet kell majd tető alá hoznia a nyertes kivitelezőnek. A tervezés elindításánál még 6200 négyzetméteres épületről volt szó, ezt azonban felülírták. A munkára jelentkezőknek november 14-ig kell megtenniük árajánlataikat.

A majdani nyertesnek a szerződéskötést követően 780 napja lesz a beruházás megvalósítására.

Azonban mivel kizárólag állami forrásokból építenék meg a létesítményt, korántsem biztos, hogy lesz belőle valami, hiszen a felhívásban is rögzítették:

A szerződés hatályba lépésének feltétele a kormány azon döntése, amely alapján a szerződés teljesítéséhez szükséges anyagi fedezet rendelkezésre állását biztosítja. Amennyiben a szerződés teljesítéséhez szükséges fedezet nem áll rendelkezésre a szerződés aláírását követő 180 napon belül, akkor a szerződés minden további jogcselekmény nélkül megszűnik.

Ez a fejlesztés része egyébként a Modern Városok Programnak, amelyről még 2017-ben született megállapodás a hódmezővásárhelyi önkormányzat és a kormány között.

honvéd középiskolaHonvédelmi Minisztériumközbeszerzés