2024 előtt nem nyúlnak a lehasznált 45-ös főúthoz

Kiírták a közbeszerzést a Hódmezővásárhelyt Kunszentmártonnal összekötő 45. számú főút megerősítésének tervezésére – a határidők alapján 2024-ig nem kezdődik el a fejlesztés a lehasznált úton. 

A mintegy 40 kilométer hosszú útszakasz teherbírásának növelése és burkolatmegerősítése a cél, illetve szükség szerint a pálya 12 méteres koronaszélességre történő kiterjesztése. A tervezési feladat része egy Kunszentmártont kelet felől 8 kilométer hosszan elkerülő útszakasz és a hozzá tartozó csomópontok műszaki előkészítése. 32 kilométeren a főúttal párhuzamosan kerékpárút is épülne, továbbá 1 pár tengelysúlymérő helyet szintén kialakítanának. A megbízáshoz hozzátartozik a Vásárhely és Szentes közötti szakaszon a meglévő szikkasztó árkok vizsgálata, a vízelvezetés tervezése.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. november elejéig várja az ajánlatokat, és a felhívás szerint a nyertes mérnökcsapatnak 2 éve lesz a tervdokumentáció elkészítésére. Ami azt jelenti, 2024 előtt nem fog megkezdődni a Hódmezővásárhelyről északra vezető, igencsak lehasznált állapotban lévő közúti közlekedési folyosó felújítása. 

45-ös főútközbeszerzésKunszentmártonNIFSzentestervezésútfejlesztés