2023 március második felében: Pikali Gerda Jászai-díjas, tavaszköszöntő, baba-mama koncert

Rengeteg esemény történt idén, ebben a cikkben felidézzük, hogy melyek volt a legemlékezetesebbek Hódmezővásárhely kulturális- és sportéletében.

Benkő Regina karrierje úgy indult, amire sokan vágynának. Hobbiból lett egyszerre főfoglalkozás neki a fotózás, ami nélkül már nem tudná elképzelni az életét. Ma már nem csak vásárhelyi vendégei vannak, hanem Budapestről, Debrecenből és külföldről is érkeznek hozzá emberek.

Nem éppen kellemes meglepetéssel indult a Vásárhelyi Kosársuli U12-es csapata, a Vásárhelyi Farkasok jászberényi túrája. A csapatbusz ugyanis műszaki okok miatt nem tudott útra kelni – ám a Kosársuli mögött álló fantasztikus közösség azonnal talált megoldást a problémára.

A Cimet piac egyik rendszeresen szereplőjeként is találkozhattak az érdeklődők a vásárhelyi Oláh Judit bámulatos varrótehetségének gyöngyszemeivel, aki egy ajándékba kapott varrógép miatt szárnyal.

„Signum Urbis Honorantis” azaz A Város Megbecsülésének Jele kitüntetést adományozott a hódmezővásárhelyi önkormányzat Szabó Gáborné címzetes igazgatónak.

Nagy sikert aratott a városi ifjúsági klub kifejezetten kisgyermekeknek és anyukájuknak szervezett programja, a baba-mama koncert. A kicsik egy része táncra perdült, akadt, aki önfeledten, játszott, cumizott vagy éppen lehunyt szemmel adta át magát a felcsendülő dallamoknak.

Igazi családi program lett a Tavaszköszöntő: táncoló kisgyerekekkel és a körbe beálló szülőkkel nyitották meg az Árpád utcai tájházban egy szombat délelőttön.

Négyezer vásárhelyi fürdőbelépőt kapott a Vöröskereszt, ugyanis ezeket a véradóknak adták oda apró ajándékként.

A Bethlen diákszínpadáról indult és az ország egyik vezető színművésze lett – ő Pikali Gerda, akinek több mint 20 éves pályafutását a szakma idén március 15-én Jászai Mari-díjjal ismerte el.

Árpád utcai TájházévértékelőfürdőbelépőHódmezővásárhelyMagyar VöröskeresztPikali GerdatavaszVásárhelyi Kosársuli