2023. május Vásárhelyen: átadták a kempinget, új jegyző, státusztörvény

Nem volt eseménytelen az idei év májusa Hódmezővásárhelyen. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabbak híreket.

Cseri Tamás önkormányzati képviselő egy vásárhelyi pedagógusnak azt írta: remélem, a státusztörvény miatt a hozzád hasonlók eltakarodnak a pályáról.

Több hódmezővásárhelyi oktatási intézményben is lejárt az intézményvezető-helyettesek öt éves mandátuma, így pályázatokat hirdetett a tankerületi központ.

A fejlesztésekben élen jár, ám szakemberhiánnyal küszködik a vásárhelyi kórház: májusban nyolc fő- és szakorvost, továbbá hat szakterületre rezidenseket keresett.

Vonzó lett vezérigazgatónak lenni Vásárhelyen, ugyanis ötvenketten pályáztak a Hódmezővásárhelyi Működtető Zrt. élére. Végül Katona Antal lett az új vezető, június elsejétől.

Csongrád-Csanád megyében, előzetes adatok szerint összesen 226 tanár intene búcsút a katedrának, ha elfogadják az oktató-nevelő munkát végzőket érintő státusztörvényt.

Átadták a 400 millió forintos beruházás eredményeként megvalósult kempinget, amit a majális alkalmából meg is tekinthettek, körbejárhattak az érdeklődők. Többen elmondták, hogy a múltjuk egy darabját érzik, hogy visszakapták a kemping létével.

Letette az esküt Vásárhely új jegyzője, Angyal Zsolt lett a törvényesség új őre a városházán.

Nagy bajban lenne a város, ha az elődöktől örökölt, több mint 10 milliárdos tartozást nem tudták volna lecsökkenteni mostanra körülbelül 4 milliárd Ft-ra, jelenleg naponta 3 és fél millió Ft-ba kerül az adósságszolgálat, amiből 2 millió Ft a kamat – árulta el májusban Gyöngyösi Ferenc alpolgármester.

A polgármesteri  hivatalban nincs nyoma olyan szexuális zaklatással kapcsolatos hivatalos feljegyzésnek, jegyzőkönyvnek, dokumentumnak, mellyel egy 29 kedvelővel és 39 követővel rendelkező Facebook profilon vádolták meg Fejes Péter képviselőt.

A város idén is 30 millió forinttal támogatja a helyi szervezeteket. Az éves keret háromnegyedét, több mint 25 millió forintot osztottak szét májusban 27 sikeres pályázó között.

Angyal ZsoltCseri TamásévértékelőFejes PéterGyöngyösi FerencHMSZHódmezővásárhelyhódmezővásárhelyi kórházKatona Antalkempingstátusztörvényszexuális zaklatás