2023. május Vásárhely kulturális- és sportéletében

Számos program volt az év ötödik hónapjában Hódmezővásárhelyen, valamint a sport világában is zajlottak érdekes történések. Cikkünkben ezeket idézzük fel.

Május elsején a Népkerti játszótéren egész nap vidámpark, kézműves vásár, étel-ital várta a kilátogatókat.

Vásárhelyen furcsa utcák színesítik a belvárost: vidékről érkezett nyugdíjas csoport tagja azt tapasztalhatták, hogy a Tóth Sándor utcára egyetlen házat sem számoztak. De van még két utca, ahol egyetlen ház sincs számozva, a negyedikben pedig csak kettő áll: az 5-ös és a 10-es szám.

A gyereknapi rendezvények idén először közös szervezésben zajlottak. Az önkormányzat, a Bessenyei Ferenc Művelődési ház, a Nemzeti Művelődési Intézet és számos civil szervezet, politikai hovatartozástól függetlenül közösen dolgozott azért, hogy a vásárhelyi gyerekek minél önfeledtebben ünnepelhessék a gyereknapot.

Várost, szakágat és osztályt is váltott Szabó Tamás, a HVSC OB I/B-s férfi vízilabda csapatától távozó vezetőedző, aki Szegedre került. Utódja pedig onnan érkezett, Barna Tamás.

Különleges családi napot rendeztek a tájházban, aminek címe a SIMON volt: Sérülékeny Csoportokat Támogató-Esélyegyenlőségi Program Hódmezővásárhelyen.

Családi nap volt Szikáncson, az önkéntesek összesen 100 adag ételt osztottak szét, ruhát és könyvet.

Hat katonazenekar kétszáz zenésze adott közös koncertet Budapesten. Több száz érdeklődő előtt vonult be többek között a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar is a díszkutakkal szegélyezett területre.

Megtáncoltatta a közönségét a Crash5. A Kossuth téri koncert egyes dalaira felugrottak a padokról nézők, hogy táncra perdüljenek. Pedig a sodró lendülettel játszó csapat nem tánczenét játszott, hanem ízig-vérig metált.

Decemberben indoklás nélkül mondott fel Miklós Péter, a Tornyai addigi igazgatója. Munkaviszonya tavaly december 31-ig tartott. Májusban visszatért a múzeum élére.

Érdekes adat került elő a vásárhelyi labdarúgásról: Hódmezővásárhely a legnagyobb város az országban, amelynek csapata még nem játszott a legmagasabb osztályban.

Árpád utcai TájházbelvárosévértékelőgyereknapHFCHódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Helyőrségi ZenekarHVSCmajálisMiklós PéterSzikáncs