2023. február: lemondott az alpolgármester, megbírságolták a kórházat, MZP megdicsérte Lázárt

Sok minden történt ebben az esztendőben Vásárhelyen, éppen úgy, ahogy az országban, mely a mi életünket is befolyásolja. Hogy el ne felejtsük, idézzük hát fel, hogy melyek voltak ezek Vásárhelyen 2023 februárjában. A képen a jó tanuló, jó sportoló kitüntetés-átadó résztvevőinek egy része.

Lemondott alpolgármesteri címéről Kis Andrea. Lemondását a februári közgyűlésen nyújtotta át Márki-Zay Péter polgármesternek. Hozzászólásában megköszönte a hivatal dolgozóinak munkáját, majd a demokratákhoz szólva azt mondta, hogy háttérbe kell helyezni a személyes- és a pártérdekeket. A feladatait már tavaly áprilisban megvonta a polgármester.

A terápiás és diagnosztikai eljárások során egyaránt alkalmazható új endoszkópos berendezések érkeztek a hódmezővásárhelyi kórházba, az eszközbeszerzést egy uniós támogatású magyar-román projekt tette lehetővé.

Nyilvános Márki-Zay Péter minden családtagjának vagyonnyilatkozata. Márki-Zay Péter mint polgármester minden évben nyilvánossá teszi vagyonnyilatkozatát. Az viszont példa nélküli a magyar politikai palettán, hogy közvetlen családtagjaiét is bemutatják.

Másfél milliós bírságot szabott ki a vásárhelyi kórházra a Közbeszerzési Döntőbizottság, Az intézmény súlyos jogsértést követett el azáltal, hogy egy valójában érvényes ajánlatot nyilvánított érvénytelenné. Részletek itt.

Nyitott hasfallal született vásárhelyi kisfiút mentettek meg a szegedi gyermekklinikán. Kovács Bennetnek ez volt az ötödik műtétje.

Erősebb és biztonságosabb lett a Holt-Tisza fölötti pallósor. Miután 2022 végén elkezdődött, és idén februárra be is fejeződött a mártélyi természetvédelmi eredetileg, a Norvég alap támogatásából készült pallósora felújítása.

Márki-Zay Péter megdicsérte Lázár Jánost. Nem is akármiért!

900 ezer forintot lopott el két férfi a belvárosi plébániáról. A banda harmadik tagja, egy 40 éves nő gépjárművel várta a besurranó duót, hogy a zsákmánnyal mihamarabb eliszkolhassanak. A rendőrök köszönhetően a térfigyelő kamerák felvételeinek, gyorsan elfogták őket.

Néhai Pánczél Tamás vízilabdázó, edző, úszóoktató és Szathmári Zoltán egyetemi tanár, akrobata edző neve is felkerült a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.

194 jelölés érkezett, végül 54 díjat adtak át a város legkiválóbb jó tanulóinak, jó sportolóinak, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is.

Harmincadik születésnapját ünnepelte a Hódmezővásárhelyi Polgárőr Egyesület. A közgyűlés alkalmával emléklapokat és tárgyjutalmakat osztottak ki a tíz, tizenöt és harminc éve önkéntes szolgálatot adó polgárőrök számára, amelyet a megyei szövetség titkára és az elnök adott át. Harmincéves szolgálatért emléklapot és tárgyjutalmat kapott Szula Ferenc és Czakó László.

A rendezvényen Szabó Zsolt alezredes, a rendőrkapitányság vezetője is részt vett, aki méltatta a polgárőrök tevékenységét, a helyi közrend és közbiztonság biztosítását, a közterületek rendjének biztosítását, amelyet végeznek a város érdekében.

Hivatalos: Lázár minisztériuma elkaszálta a 16 milliárdos vásárhelyi szennyvízprojektet. Ebből teljesen megújult volna a szennyvíztisztító telep és két és félszeresére nőtt volna a biológiai tisztítás kapacitása. 3 millió 579 ezer forintot adna a kormány Vásárhelynek a pedagógusok béremelésére.

73 vásárhelyi óvodapedagógus bérfejlesztésére fejenként 49 ezer forintot kívánt adni idén a kormány.

Tavaly az előző évhez képest 27 százalékkal esett vissza a piaci forgalom Magyarországon, valamint mintegy 25 százalékkal csökkent az értékesített földterületek átlagos mérete is. A Csongrád-Csanád megyei szántók átlagára 2 millió 481 ezer forint volt a múlt évben. Békésben ez a mutató megközelítette a 3 millió forintot, míg Bács-Kiskunban nem érte el a 2,4 millió forintot.  Az Agrotax Kft. éves földpiaci elemzése szerint Vásárhely és Makó térségében 2,4 és 2,7 millió forint között mozgott a tavaly gazdát cserélt szántóföldek hektáronkénti értéke.

A honvédség honlapjának beszámolója szerint „innováció, proaktivitás, önállóság” Molnár Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka előadásában ezekkel a szavakkal hangsúlyozta a tavaly elvégzett és az idén a dandárra váró, kiképzési és fejlesztési feladatok. Az értekezleten részt vett Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke, valamint Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is.

Jogerős: Márki-Zayné pert nyert a ripost.hu ellen, annak lejárató cikkei miatt.

A városi önkormányzat, a Cigány Nemzetiségi Tanács és a városi rendőrkapitányság közös szervezésében kezdődött meg a Malom utcai óvodában a Csiga liga közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési programsorozata, melyet áprilisig valamennyi önkormányzati óvodába elvittek.

Súlyos szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy férfi február végén Hódmezővásárhelyen. A fürdőszobában egy nyílt égésterű vízmelegítő működött, amikor a mérgezés tünetei jelentkeztek nála. Őt a mentők szállították kórházba.

Csongrád - Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó KözpontFöldHódmezővásárhelyhódmezővásárhelyi kórházHódtói sportcsarnokjó sportolójó tanulóKis AndreaLázár JánosMárki-Zay PéterMárki-Zayné Vincze FelíciaMártélyMolnár ZsoltpallósorpolgárőrRipostRuszin Szendi Romoluszsportolószén-monoxidszennyvíztelepszula ferencvagyonnyilatkozatVásárhelyvásárhelyi hírek