2023. február: földrengés, megbírságolt tankerület, lovas felvonulás, Piroska film

Sok minden történt ebben az esztendőben Vásárhelyen, éppen úgy, ahogy az országban, mely a mi életünket is befolyásolja. Hogy el ne felejtsük, idézzük hát fel, hogy melyek voltak ezek Vásárhelyen 2023 februárjában.

Tudományos konferenciával kezdődött meg a Bethlen Gábor Református Gimnázium fennállásának 300 évét ünneplő rendezvénysorozat.

Lovas-, kutyás télűzőt rendeztek Vásárhelyen és még a kiszebábot is tűzre tették a BFMK előtt.

Vásárhelyen is érezhető volt a február 14-i, délutáni földrengés. A magas házas övezetben a magasabb emeleteken érezhető volt némi földmozgás. Egy hölgy a kilencedik emeleten érzékelte, hogy megmozdult a csillár és a széken ülve ő maga is érezte, ahogyan megremeg a föld. A földrengés epicentruma Romániában volt.

Kétmillió forintra bírságolták a vásárhelyi tankerületet. A Közbeszerzési Döntőbizottság határozata szerint a tankerület szándékos jogsértést követett el a makói Almási iskola fejlesztő eszközeinek beszerzésére kiírt közbeszerzési pályázata elbírálásakor.

A vásárhelyi hajléktalanszálló hét lakója látogatott el a Tornyai Múzeumba, hogy megtekintsék a Benczúr kiállítást, előadást hallgassanak meg a festőművészről, majd maguk is ecsetet ragadtak.

Látványos lovas bandérium és fogatos felvonulás előzte meg a Gazdabált. A Serház térről indultak, s a Fekete Sas előtt százak várták a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület programsorozatának egyik leglátványosabb részét, a lovas bandérium és a fogatos felvonulást.

Közel 300 kilós disznó került a kés hegyére az össznépi mártélyi disznó vágáson.

Három vásárhelyi iskolánál írtak ki igazgatói pályázatot, vezetői tapasztalat nem jelentett előnyt. Igazgatót keresett a tankerület a Németh László Gimnáziumot és Általános Iskola, a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola és a Szent István Általános Iskola élére.

Lélekmozgató sportnapot rendeztek az Aranyossy iskolában. Szőnyi és az Aranyossy diákjai közösen vetélkedtek a Magyar Parasport Napja alkalmából.

TikTok kihívással kezdődött a Cseresnyés kollégium farsangja, melyen felvonult a farsangi állatkert és bemutatkoztak a kollégiumi Macskacsajok is.

A Body Worlds kiállításon plasztinációs eljárással megőrzött testek között figyelhették meg az emberi szervek szerkezetét és működését a HSZC Eötvös József Technikum 12. A és a 11. A osztályok tanulói.

A harmadik Piroska filmjét is elkészítette Baté Szilveszter székkutasi videós, így állítva emléket a községet egykoron világhírűvé tevő Hugo Hartung regénynek és az abból készült játékfilmnek és a községben élőknek.

Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános IskolaBethlen Gábor Református GimnáziumbírságCseresnyés KollégiumEötvös József TechnikumévértékelőföldrengésHódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Tankerületi KözpontkiszebábKözbeszerzési DöntőbizottságkutyaMakóMártélyNémeth László Gimnázium és Általános IskolaPéczely Attila Alapfokú Művészeti IskolaSzent István Általános Iskolatélűzővásárhelyi hírek