20 százalékkal csökken a Szeged-Szabadka közötti menetjegy ára

Március elsejétől. Erről a MÁV-csoport számolt be honlapján.

Azt írják, hogy péntektől 5 euróért lehet nemzetközi jegyet váltani, de olcsóbbak lesznek a bérletek is: a felnőtt bérlet 80 euró helyett csupán 64, a tanuló pedig 50 euró helyett mindössze 40 euróba fog kerülni, valamint kedvezőbbek lesznek a nem a teljes útvonalra (például Szeged és Hajdújárás között) érvényes jegy- és bérletárak is.

A társaság szerint az is a vonat előnye az autós forgalommal szemben, hogy míg az utóbbinál kiszámíthatatlan a menetidő a határátlépés miatt, a vasúti forgalom esetén megbízhatóbb menetidőkkel, átlagosan 95 perc alatt teszik meg az utat.

Arra viszont továbbra is felhívják a figyelmet, hogy az ország- és vármegyebérletek nemzetközi utazásra nem vehetők igénybe, azaz szerbiai úti cél esetén az országhatárig sem érvényesek, az ilyen bérletek tulajdonosainak már Szegedtől kell nemzetközi jegyet vagy bérletet vásárolniuk. Csupán a kizárólag belföldön, Szeged és Röszke állomások között utazók használhatják az ország- és Csongrád-Csanád vármegyebérleteket is.

A Magyarországon érvényes kedvezmények csak belföldi utazáshoz vehetők igénybe, így például a Szerbiába utazó gyerekeknek, nagycsaládosoknak és időseknek is Szegedtől nemzetközi jegyet kell vásárolniuk.

MávRöszkeSzabadkaSzegedvasút