2 milliárddal csökkent a Villeroy & Boch árbevétele

2019-ben 24 milliárd 118 millió forint volt a nettó árbevétele a vásárhelyi vállalatnak, ami közel 2 milliárd forinttal kevesebb, mint a 2018-as forgalom. Az idei teljesítményükre jelentősen rányomja a bélyegét az Európában is jelenlévő koronavírus-járvány.

Tavaly nem tudta megismételni 2018-as teljesítményét Hódmezővásárhely egyik legnagyobb foglalkoztatója, és a 2020-as kilátások sem túl kedvezőek. 2019-ben alig haladta meg a 24 milliárd forintot éves nettó árbevételük, míg 2018-ban ez a szám megközelítette a 26 milliárdot – ez derült ki a céginformáció.hu-n közölt adatokból. 

„A Villeroy & Boch Magyarország Kft. bevételének 85%-a európai eladásból származik. A tavalyi év második felében már számos európai országban megállt a piaci növekedés, sőt egyes országokban piaci csökkenéssel kellett szembenéznie a vállalatcsoportnak. Ezt a visszaestését csak részben tudtuk kompenzálni a még növekvő hazai piacról származó bevételeinkkel, így 2019-ben a vállalat bevételei, adózás előtti eredménye és az adózott eredménye is csökkent” – közölte megkeresésünkre a vállalat.

Hozzátették, az idei év eddigi teljesítésére jelentősen rányomja a bélyegét az Európában is jelenlévő koronavírus-járvány, hiszen számos országban érvényben vannak, voltak különféle korlátozó intézkedések, amelyek negatív hatásai megjelennek az iparágukban, így az eladásaikban is.

Május elején még 774 főt foglalkoztatott a vásárhelyi cég, júniusban már csak 765 volt a dolgozói létszám. Ezzel kapcsolatban azt írták lapunknak: „a vírus elleni védekezés, illetve a legtöbb célpiacunkon tapasztalható csökkenés miatt az elmúlt időszakban a vállalatcsoport korlátozta a termelését a gyártóhelyein, így hazánkban is. A vállalat fő célja mindezek ellenére továbbra is a munkahelyek megtartása, ugyanakkor a bevezetett intézkedések miatt minimális fluktuáció tapasztalható a vállalatunknál, amely egy ekkora szervezetnél természetes.”

Villeroy & Boch