2 év börtönt is kaphat az Ifjúsági Klubban inzultáló férfi

Megkérdeztünk a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályát, hol tart annak a júliusi zaklatásos esetnek a kivizsgálása, ami a vásárhelyi Ifjúsági Klubban történt. 

Túl sok mindent továbbra sem lehet tudni arról a júliusi ügyről, mikor – Márki-Zay Péter polgármester videónyilatkozata szerint – egy vagy több tizenévest inzultált egy huszonéves fiatalember az Ifjúsági Klubban. A létesítményben felszerelt kamerák felvételeit átadták a nyomozó hatóságnak. Az ügyről egyébként elsőkét a Promenad24 számolt be. Az Ifjúsági Klub üzemeltetője tegnapi közleményében arról írt, hogy időben sikerült kiszűrni azt a személyt, aki ellen a szülők megtették a feljelentést!

A rendőrséget arról kérdeztük: 

  • Milyen bűncselekmény alapos gyanúja miatt indult eljárás? Ilyen bűncselekmények esetén mekkora a kiszabható büntetés?
  • Lezajlott-e már a sértettek és a feltételezett elkövető, illetve a tanuk kihallgatása?
  • Mennyi sértettje van az ügynek? 
  • Az Ifjúsági Klub térfigyelő rendszerének felvételeit megnézték-e már az ügyben eljáró nyomozók?
  • A vádhatóságnak várhatóan mikor adhatja át az ügyet a rendőrség?

A megyei rendőr-főkapitányság pusztán annyit közölt, hogy az ügyben szeméremsértés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás  Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon. Az eljárás folyamatban van.

Utánanéztünk, és a büntető törvénykönyv szerint:

  • Aki magát nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából más előtt szeméremsértő módon mutogatja, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  • Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából tizennegyedik életévét be nem töltött személy előtt szeméremsértő magatartást tanúsít, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
ifjúsági klubnyomozásrendőrségszeméremsértés