17 milliárd forintért újítják föl a Szentest Orosházával összekötő utat

A Szentes és Orosháza közötti, 4405 és 4406 jelű közút több szakaszán munkagépek dolgoznak.

A két várost összekötő – Derekegyházát és Nagymágocsot érintő – közutat több mint 30 kilométer hosszan újítják fel – a munkálatok a nyár elején kezdődtek. Az uniós közbeszerzési értesítőben nemrégiben megjelent tájékoztató szerint az összesen 30 139 méternyi burkolat felújítást nettó 17 milliárd 44 millió forintért végzi el a Duna Aszfalt Zrt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által meghirdetett, három útszakaszra vonatkozóan külön-külön kiírt közbeszerzésre 3-3 ajánlat futott be, és mindegyik esetben az az állami megrendelésekkel elhalmozott, tiszakécskei székhelyű társaság lett a befutó, amelyiknek az a Szíjj László a tulajdonosa, akinek a tengerjáró jachtján tavaly lencsevégre kapták Szijjártó Péter külügyminisztert.

A koronavírus-járvány ellenére minden eddiginél sikeresebb évet zárt 2020-ban a Duna Aszfalt Zrt. A vállalat a 2019-es 157 milliárd forint után 2020-ban 175 milliárd forintos bevételt tudhatott magáénak, amivel a nyeresége 24,35 milliárd forintról 26 milliárdra nőtt. Ez a 2019-es 3 milliárd forintot követően 7 milliárd forintos osztalékot jelent, amelyet Szijj László ki is vett, vagyis ezzel a cégével naponta 20 millió forintot keresett tavaly – számolt be az Index.

Duna Aszfalt Zrt.közbeszerzésMagyar Közút Nonprofit Zrt.OrosházaSzentesSzijjártó Péterútfelújítás