16-ra nőtt a koronavírus hazai áldozatainak száma

492 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb több krónikus betegséggel küzdő beteg – tudtuk meg. Mostantól közlik az elhunytak korát, nemét és krónikus alapbetegségét vagy -betegségeit is. A fertőzöttekről megyei adatokat is fognak közölni.

„A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus” – erősítette meg ismét a koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldal.

Közölték: 492-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg, így az elhunytak száma 16 főre nőtt. Emellett 34 főről 37 főre emelkedett a betegségből meggyógyultak száma is.

A magyar fertőzöttek közül 478 magyar állampolgár, továbbá 10-en irániak, két brit, 1 kazah és 1 vietnámi is van közöttük. Korábban kiderült: a magyarországi áldozatok közt volt a brit nagykövethelyettes is. Elvégzett mintavételek száma 14.146 db, gyógyultak száma 37 fő, kórházi karanténban 61 fő van.

Mostantól közlik az elhunytak kora és neme mellett az is, hogy a vírusfertőzés előtt is szenvedett-e már valamilyen krónikus alapbetegségben. A technikai átállás miatt néhány órára a koronavirus.gov.hu honlap nem lesz elérhető. Emellett a fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is fognak közölni.

Kiemelt kép: rendőrök ellenőrzik a kijárási korlátozást Győrben.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)rendőrség