16 egyesület kapott 3,1 millió forintot a várostól

Összesen. Az erről szóló megállapodást ma kora délelőtt írták alá a városháza dísztermében.

– Kis összegekre szoktunk pályázni, s eddig mindig nyertünk is – mondta Budai Edit. A Csúcsi Kertbarátok Egyesülete elnöke hozzátette: – A Csúcsi Olvasókör felújítása során nem fért bele a költségekbe a nagyterem bejárati ajtaja, ehhez kértünk 300 ezer forint támogatást. Ennek segítségével sokkal szebbé tudjuk tenni az olvasókör épületét és ezzel csökken az energiafelhasználásunk is.

– A város pénzét osztjuk szét immár harmadik esztendeje, s a támogatás odaítélése első szempontja a közhasznúság – monda portálunknak Márki-Zay Péter polgármester. – A pályázat elbírálásánál figyelembe vesszük azt, hogy a pályázó hány embert mozgat meg, külön is értékeljük, ha valaki gyerekeket, fiatalokat mozgat meg, azt is figyelembe vesszük, mennyire hasznos tevékenységet végez. A másik szempont, hogy milyen beruházásra, működésre vagy fejlesztésre kérik, hozzátesznek-e saját forrást. A közgyűlés a pályázatok elbírálásánál azt a szempontot is figyelembe szokta venni, hogy utazásra, reprezentálásra lehetőleg nem ad támogatást. És előnyben vannak azok, akik a városnál költik el a pénzt, például városi ingatlant bérelnek, vagy városi ingatlant fejlesztő beruházásokat végeznek.

Hallgassa meg a polgármestert:

A 30 milliós támogatási keretet két részletben osztja szét a közgyűlés a pályázók között. Az első, alapértelmezettet márciusban, a másodikat szeptemberben.

Márki-Zay Péter polgármester a város, míg az egyesületek képviselői a egyesületeik nevében látták el kézjegyükkel a támogatási dokumentumot.

közgyűléstámogatások