150 milliós uniós forrást kapott a választások előtti napokban Székkutas

Sokadik olyan pályázatát nyeri a község, amivel a csapadékvíz elvezetését tökéletesítenék. Az önkormányzatnak több mint három éve lesz a megvalósításra.

A településnek azon részeire fókuszál a nyertes projekt, ahol a hirtelen érkező és nagy intenzitású, vagy vízelvezető rendszer hiányában, esetleg a nem megfelelő paraméterek miatt már a kisebb esőzések is problémát okoznak. Ezek első sorban azok a területek, amelyek a csatornarendszer-fejlesztés korábbi ütemeiből kimaradtak, rekonstrukciójuk az akkori forrásösszegbe nem fért bele. A csatornákat jellemzően 20-20 méteres kiosztással nyílt szivárgó rendszerű és nyílt burkolt csatornákra tervezi Székkutas község átépíteni. A tervezett nyílt szivárgó elemes csatornák hossza 675 méter, a nyílt burkolt árkok hossza 690 méter.

A támogatói döntés március 24-én született, egy hét múlva, április elsején át is utalták a teljes összeget az önkormányzatnak. A nagy sietség okát nem tudni, hiszen a projekt megvalósítása nyáron kezdődik az aláírt szerződést szerint, és 2025 végére kell befejezni.

Székkutasuniós támogatás