15 polgármester levele: a kiszombori szerint a lakosok egy részét sem zárják ki

Arra kértük Márki-Zay Pétert, hogy ne ossza meg újra a kiszombori lakosságot, most békét tudtunk teremteni. Fogja vissza magát úgymond – fejtette ki a keddi testületi ülésen Szirbik Imre, a település független polgármestere, aki emellett a makói Fidesz alelnöke is.

Munkával sikerült itt viszonylagos rendet hozni, tudunk együtt dolgozni. Én erre kértem a miniszterelnök-jelölt urat, hogy ne osszuk meg újra a lakosságot. Magánszemélyként úgy látom, ez egy megosztó politika, lehet hogy másé is, nem szeretném ha két, vagy háromfelé osztanánk ezt a falut. Én ezért társultam a polgármester kollégákkal, jónak láttam. Én azzal, hogy leírtam, nem kívánok részt venni a rendezvényein, az az én döntésem. Nincs benne, hogy nem lehet kampányolni nálunk. Nincsenek kizárva a lakosok, kizárás nincs, csak kérés van. Fogja vissza magát úgymond – fejtegette a tegnapi testületi ülésen Szirbik Imre Balázs Tibor és Endrész Erzsébet önkormányzati képviselők (mindkettő független) kérdéseire.

Mint az ismert, az elmúlt héten Csongrád-Csanád megye fideszes polgármesterei nyílt levélben üzenték meg Márki-Zay Péternek, hogy a megye településeire ne hurcolja be a „megosztó” politikát. A településvezetők ezzel arra utaltak, hogy Csongrád megyében csak a Fidesz kampányát látják szívesen, az ellenzék által szervezett eseményeket elutasítják.

Erre reagált Márki-Zay Péter, úgy véli, a Fidesz megfélemlítette az érintett települések vezetőit.

A mai napon Farkas János, Magyarcsanád polgármesterének reakciója jelent meg Márki-Zay válaszára. Szerinte a jelölt válasza az a megosztó politika, amelytől meg akarják védeni a településeiket. Farkas úgy véli, Márki-Zay lenézi őket, a vidéki polgármestereket, csak azért, mert máshogy látják a saját településük elmúlt 12 évét, mint ő.

kampányKiszomborMárki-Zay Péterországgyűlési választásSzirbik imre