14 éve szekercével és piszkavassal ölték meg, máig nem került elő a csongrádi férfi holtteste

Csütörtökön áll a Szegedi Törvényszék elé a gyilkosság gyanúsítottja.

A vádirat lényege szerint a vádlott és a sértett 2000-es évek közepén, pontosabban meg nem határozható időben megismerték egymást, egy munkahelyen dolgoztak, illetőleg egy ideig 2005. és 2006. év között Csongrádon lakótársak voltak, időszakonként együtt italoztak.

2009. július 2-án a vádlott, a későbbi áldozat, valamint további személyek Csongrádon az egyik kocsmában szeszesitalt fogyasztottak, italoztak. A kocsmában pontosan meg nem határozható időben a sértett és a vádlott között szóváltás, majd konfliktus, lökdösődés alakult ki, amely után a gyanúsított elhagyta a kocsmát. Az esti órákban a vádlott és további személyek bográcsozni kezdtek egy ismerősük házában. Az éjszakai órákban a vádlott észrevette a sértettet és behívta őt a bográcsozásra. Ezt követően röviddel, a vádlott a kezébe vett egy 30-40 cm hosszú, fanyelű szekercét és azzal a tőle körülbelül 40-50 cm távolságra álló, vele szemben elhelyezkedő sértettet egy határozott mozdulattal fejen vágta. A sértett az ütés hatására eldőlt, majd megpróbált felállni, amikor is a vádlott a kezébe vett egy piszkavasat és azzal szív tájékon szúrta a sértettet. A vádlott a szúrást követően a vasdarabot kihúzta a sértett testéből. A sértett rövid ideig életben volt, majd a helyszínen életét vesztette.

A vádlott ezt követően az ismerősével az öléshez szükséges eszközöket elrejtette, majd megállapodtak, hogy kézikocsin a holttestet elrejtik Csongrádon a Tiszaparton. A vádlott és ismerőse a kézikocsin elszállították a sértett holttesttét és a megbeszélt helyszínen elásták – olvasható a törvényszék közleményében.

A sértett holttestét a mai napig nem sikerült megtalálni.

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettével vádolja.

CsongrádgyilkosságSzegedi Törvényszék