120 embert teszteltek Rovó László környezetében – Vásárhelyen nem rendelt márciusban

Elismerte a Szegedi Tudományegyetem rektora, Rovó László, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, bár szerinte az is elképzelhető, hogy nem Dél-Tirolban, hanem már itthon fertőződött meg. Március 8-a óta műtött, vizsgáltatokat végzett, hivatalos eseményeken vett részt. Az ügy miatt a Magyar Orvosi Kamara etikai eljárást indított ellene. Ahogy a hvg.hu megírta: egy sajtótájékoztatón Müller Cecília országos tisztifőorvos megerősítette a hírt és azt is elmondta, hogy Rovó László környezetében eddig 120 embert teszteltek, a mintavétel jelenleg is tart, az érintettek házi karanténban vannak.

Rovó László korábban Hódmezővásárhelyen is rendelt. Városunk alpolgármestere, Berényi Károly háziorvos a Facebook oldalán megnyugtatta a vásárhelyi polgárokat:

„a kiváló fül-orr-gégész kolléga … amióta hazatért … , azóta nem járt városunkban, nem találkozott itt Hódmezővásárhelyen beteggel és kollégával sem a közös rendelőben”.

Berényi Károlynak két betegét műtötte március 8 óta, panaszuk nincs, szüleikkel együtt otthoni karanténban vannak, a vérmintáik vizsgálat alatt állnak. Hozzáteszi azt is, hogy aki azonban máshol találkozott a professzorral vizsgálat céljából, haladéktalanul telefonáljon a háziorvosának.

Frissítés: a Magyar Hang információi szerint a 120 vizsgált személy közül 6-nál kimutatták a fertőzést.

koronavírusKoronavírus-világjárvány (COVID-19)Rovó László