1,2 milliárdért épül meg a Vásárhelyre ígért, de Makónak jutó honvédelmi sportközpont

Az új létesítmény befogadóképessége 75 fő lesz. Makón nincs laktanya, a városban viszont két lövész egyesület is székel.

2018 legelején jött a bejelentés: lőteret épít a kormány Vásárhelyen. Az elképzelés illeszkedett ahhoz a honvédelmi projektsorozathoz, amely a Modern Városok Programban előrevetítettek a településnek, ám 2020 augusztusában Hódmezővásárhely lekerült a lehetséges helyszínek listájáról, és az a Makó vette át a helyét, ahol egyáltalán nem működött laktanya. Viszont a Maros partján két lövész közösség is székel: az Kiszombori Lövészklub Sportegyesület, amelynek tavalyi beszámolója szerint 17 tagja van, illetve a Maros Lövész Egyesület, ahol folyamatosan nő a taglétszám – 2020-ban 2,7 millió forint bevétele származott tagdíjbevételekből.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint az 1716 négyzetméteres honvédelmi sportközpontot 1 milliárd 234 millió forintért építheti meg a dunavarsányi székhelyű Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. A munkára két cég pályázott, a nyertessel március 29-én írták alá a szerződést. A tervek szerint 10 állásos lőteret és egy oktatótermet alakítanak ki a csarnok földszintjén. A fedett lőterület 762 négyzetméteres lesz. Az épület kiszolgáló terei közül a raktárak, az öltözők és a fegyvertároló lent lesznek, míg gépészet az emeleten. A kivitelezésre 480 napot, vagyis mintegy 16 hónapot kapott a versenyeztetés győztese.

honvédelmi sportközpontMakó