118 lakást járt végig Márki-Zay Péter és Gyöngyösi Ferenc

118 lakást járt végig a polgármester és az alpolgármester, az idén befejezett energetikai felújításon átesett szociális lakásokat látogatták meg.

A Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata oldal számolt be arról, hogy Márki-Zay Péter polgármester és Gyöngyösi Ferenc alpolgármester a HVSZ nZRT ingatlankezelő egységének szakembereivel ezen a héten meglátogatták a lakásokban élőket, hogy személyesen tudják meg, a felújítás után maradt-e valamilyen probléma.

Azt írják, hogy bár a lakosoknak meglepő volt a polgármesteri vizit – nagyon készségesen számoltak be arról, hogy miként tapasztalják a gyakorlatban az energetikai felújítás jótékony hatásait. Azok, akik fával fűtenek – a lakások szigetelésének köszönhetően most fele annyi fával oldják meg a fűtést. Az energiahatékony villanybojlerek használata pedig egyrészt sokaknál több melegvizet termel, mint a régi, másrészt még nappali árammal is jelentősen csökkent a villanyszámla.

A lakók azt is elmondták, hogy mióta szigetelték a falakat, sokkal melegebbek a lakások. Néhol még ugyan kell javításokat végezni, de azért összességében megelégedettséggel találkoztak a városvezetők.

118 lakásenergetikai felújításGyöngyösi FerencMárki-Zay Péter