11 áldozatot követelt a vírus, a beltéri edzőtermek kockázatosak

3535 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős krónikus beteg. Ezzel 462 főre emelkedett az elhunytak száma. A beltéri edzőtermek a vírus számára kiváló fertőzési utat jelentenek dél-koreai tudósok kutatása szerint.

1400-an már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1673 fő, harmaduk (568 fő) kórházi ellátásra szorul, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen.

Csongrád megyében nem regisztráltak új fertőzöttet, továbbra is 114 a koronavírusos betegek száma.

A beltéri edzőtermek a vírus számára kiváló fertőzési utat jelentenek dél-koreai tudósok kutatása szerint. Bizonyítékot találtak arra, hogy egyetlen intenzív edzőtermi tánctanfolyam során 112 ember fertőződött meg koronavírussal – írta a portfolio.hu.

Az edzők és tanítványaik kizárólag az edzőtermi órákon találkoztak egymással, melyek egyenként 50 percesek voltak, és hetente kétszer tartották őket. Átlagosan 3,5 nappal a táncórák után kezdték el felfedezni magukon a tüneteket.  

Mielőtt az edzőtermeket bezárták Dél-Koreában, 12 edzőterem 217 fertőzéshez vezetett. A kutatók szerint többféle tényező is segítette a vírus terjedését a termekben, például a meleg, párás levegő, és az intenzív táncmozdulatok, illetve hogy az 5-22 fős órákat kisebb termekben tartották.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)kutatás