101. szülinapját ünnepli ma Bözsi néni – videóval

Vaníliatortával lepték meg leszármazottjai születésnapján a Kovács-Küry Időskorúak Otthonában élő Gál Imrénét. Bözsi néni maga fújta el a szülinapi gyertyákat.

Napszámban dolgozott, kapálni járt, paraszti családban született és ma köszöntötték a Kovács-Kűry Időskorúak Otthonában élő 101 éves Gál Imrénét leszármazottjai és az otthon nevében Borbély András Ivánné Radinkó Mariann szakmai vezető.

– Legszebb emlékként a vele töltött gyerekkorom jön elő, jó édesanya volt, mi meg időnként rossz gyerekek – mondta Gál Imre, Bözsi néni fia. – Volt, hogy persze kikaptunk tőle, és visszagondolva nagy élmény volt nekem, amikor egyszer elmentünk Pestre a Vidámparkba.

– Sokat dolgoztam egész életemben, napszámba jártam, megfogtam a munka végét egész életeben – árulta el a hosszú élet titkát Bözsi néni, aki hozzátette 1950-ben ment férjhez, egy fiuk és egy lányuk született, s boldogságban éltek a férjével annak 1988-ban bekövetkezett haláláig. Az élet örömét a családjában találta meg.

Bözsi néni és családtagjai a szülinapi tortával

Bözsi néni még a klasszikus paraszti ételeket ette, azaz a kolbászt és a szalonnát, illetve kemény fizikai munkát végzett, ennek és persze a génjeinek is köszönheti a szép életkorát. Ma is mindenre nagyon jól emlékszik, mindent fel tud idézni, mi történt vele az életében.

– Büszkék vagyunk arra, hogy 101 éves lakónk is van – árulta el Borbély András Ivánné Radinkó Mariann, aki hozzátette hogy több 100 éves lakója is van az időskorúak otthonának, és sok 90 évnél idősebb is él itt.

A 101. születésnapra kijárt neki kedvence a vaníliatorta, s mikor a tortaszökőkút végül kialudt, maga fújta egy-egy szuszra a 101-es szám gyertyáit.

101. születésnapgűl imrénéHódmezővásárhelyKovács-Küry Időskorúak Otthonszületésnapvásárhelyi hírek