101 éves lakót köszöntöttek Nagymágocson

Nem is olyan rég még a 100. születésnapján köszönthették a nagymágocsi kastélyotthon ellátottját, Sebők Istvánné Tarján Máriát, aki immár a 101. születésnapját töltötte – adta hírül az intézmény a héten.

Marika nénit szívből köszöntötte Drubináné Fodor Katalin intézményvezető, Bereczki Hajnal intézményvezető-helyettes, Gera Katalin részlegvezető, Ökrösné Bába Etelka vezető ápoló, Székely Olga nappali szolgáltatás vezető, Móricz Mónika, a nagymágocsi SzSzK megbízott vezetője, Heredeáné Sprok Magdolna anyakönyvvezető, Magyarné Szűcs Krisztina, az ellátott gondnoka és az osztályon dolgozók.

Sebők Istvánné Tarján Mária 1923-ban született Gádoroson. Szüleivel Nagymágocs külterületére, a mai Ótompahátra költöztek. Az általános iskolát ott végezte, majd férjhez ment Sebők Flóriánhoz, aki később a világháborúban elhunyt. Közben kézi erővel földet művelt és újra férjhez ment, elhunyt férje testvéréhez, Sebők Istvánhoz. Az első házasságából egy fia született, ő már pár éve elhunyt, Marika néni pedig 2021 óta az otthon lakója.

idősidősek otthonaNagymágocsszületésnap