100 éves lakost köszöntöttek Hódmezővásárhelyen

Simon Istvánt, aki egészen a tavalyi évig tevékeny életet élt, otthonában látogatta meg és köszöntötte fel Márki-Zay Péter és Fejes Péter az önkormányzat nevében. Azt is elárulta, szerinte mi a hosszú élet titka, ami neki már megadatott.

Az önkormányzat által közreadott rövid biográfiából kiderül, hogy Simon István 1922 augusztus 3-án születettszerény anyagi körülmények közé,7 testvére született. Inas évei után katona volt.

Megjárta a szovjet frontot a második világháborúban, ahonnan társaival katonaszökevényként menekült meg és egy szovjet tiszt jóindulatán múlt, hogy nem fogták el.

Hazatérte után a Hódmezővásárhelyi Cipész Kisipari Termelő Szövetkezetnél kezdett el dolgozni, és nyugdíjazásáig ott dolgozott.

1945-ben házasodott meg, két gyermeke született. Négy unokája és négy dédunokája van. Nagyon büszke arra, hogy házát saját maga építette és büszke kertjére, aminek gyümölcsfáit maga telepítette. Egészen tavalyig, tehát 99 éves koráig tevékeny életet élt, jelenleg ágyhoz kötött.

Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka Pista bácsi azt válaszolta, hogy a munka. Születésnapját családja körében ünnepelte.

Simon Istvánszületésnap