A Nébih ellenőrének is ízlett a vásárhelyi menzakaja

A bejelentés nélkül Kecskemétről érkezett ellenőr tegnap belekóstolt a Prizma Food Kft. Bajcsy-Zsilinszky utcai konyhájában készült ételekbe, tüzetesen átnézte a főzőhelyet, átvilágította a működését, majd 97 százalékosra, azaz kiválóra értékelte.

Kimagasló értékelést kapott a vásárhelyi közétkeztetést végző Prima Food Kft. nemrégiben teljesen megújult Bajcsy-Zsilinszky utcai (a Kalmár épületében) működő konyhája – adtuk hírül tegnap.

Ma mi is megnéztük azt a helyszínt, ahol a menzára is készülnek az ételek.

– Tavaly teljes felújításon esett át a Bajcsy-Zsilinszky utcai konyha a Prizma Food Kft. jóvoltából. Az idén, miután összevonták a konyhákat, egy kis bővítés is zajlott, új tálalót alakítottak ki és számos új eszközt is kaptunk, például rationál (azaz nagykonyhai) sütőket, bukóserpenyőket, üstöket, gázokat, s ennek köszönhetően a naponta elkészített ételeink száma 4000-re növekedett, s ennek köszönhetően „B” menüt is tudunk készíteni – mondta Lovas Gyöngyi élelmezésvezető.

A konyha eszközei valóban vadonatújak és a legmodernebbek. És minden patikatiszta – győződhettünk meg róla. Nem csoda, hogy a Nébih, azaz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőre is kiválóra értékelte. A 97 százalék egyébként a kiválók közül is a legmagasabb szint, hiszen már a 90 százalékra értékelt konyhák is kiválónak számítanak. Iparági forrásaink szerint a 100 százalékot ritkán osztogatják, azokhoz idehaza legalább egy Michelin-csillag szükséges.

– Minden üzemünket, főzőkonyhánkat minősíti a Nébih váratlan ellenőrzése során, a vásárhelyi üzemünk országosan is kimagasló eredményt ért el  – mondta Jantyik Tiborné, a Prizma Food Kft. területi vezetője. – Az ellenőr teljesen átfogó vizsgálatot tartott, a működéstől kezdve az árubeszerzésig, készletig, műszaki adatokig, technológiáig, személyi állományig mindent átvilágított és még az ételt is megkóstolta, s nagyon elégedett volt vele. Az elért eredményünk – azt gondolom – a kiválók közt is rendkívüli – tette hozzá.

riporter

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!