sajatbanner

7000-nél is több diploma vár gazdájára Szegeden

A Szegedi Tudományegyetemen több, mint 7000 hallgató vált jogosulttá a diploma átvételére az előírt nyelvvizsga követelmények teljesítése nélkül. Az Állatorvostudományi Egyetemen csak két hallgatónak kellett kiadniuk oklevelet.

Tekintettel az érintett hallgatók nagy számára, az oklevelek kiállítása ütemezetten történik. Az oklevelek nyomtatása megkezdődött, és azok postázása folyamatban van. Arra kérik államvizsgát tett hallgatóikat legyenek türelemmel és megértéssel: az intézmény munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn minden érintett kézhez kapja az oklevelét – közölte az egyetem.

Azt, hogy a nyelvvizsgamentesség miatt a Gazdaságvédelmi akcióterv munkahelyteremtési programjában 75 ezer diák mentesülhet a nyelvvizsga-kötelezettség alól, még április elején jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. 

A legtöbb diploma a bölcsészi és a gazdálkodási területeken ragadt benn a nyelvvizsga hiánya miatt, de éppen ezeken a területeken tanul a legtöbb hallgató is – válaszolta a Világgazdaság megkeresésére a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A HÖOK éppen ezért nagy segítségnek tartja a nyelvvizsgamentes diplomaátvétel bevezetését az idén végző hallgatóknak, mert a tavasszal volt két-három hónap, amikor nem volt mód nyelvvizsgázni. A HÖOK szerint a döntés kifejezetten a társadalomtudományi és pedagógusi területen végzők diplomaszerzését könnyíti meg. Az Oktatási Hivatal októberre ígért statisztikát a ki nem osztott diplomákról.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen például 3600-an jelentkeztek okleveleikért. A Budapesti Corvinus Egyetemen június elejéig 1619 kérelem érkezett. A Budapesti Műszaki Egyetemen 1600 volt hallgatónak állítottak ki oklevelet.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a hatezer volt hallgatójából már négyezerrel egyeztette az adataikat. 

Az Állatorvostudományi Egyetemen csak két hallgatónak kellett kiadniuk oklevelet: egy 2004-ben végzett alkalmazott zoológusnak és egy 2019-ben végzett állatorvosnak.

riporter

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!