Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay szerint nem biztos, hogy véletlen a Balaton Busz indulása Vásárhelyen – videóval

Hódmezővásárhely polgármestere a VTV-ben nyilatkozott busz-ügyben – a téma égetően aktuális, hiszen augusztus 1-től már az új szolgáltató szolgáltathat Vásárhelyen. Márki-Zay szerint bár a cég Lázár Jánoshoz lehet „bekötve”, örül annak, hogy ennyire kedvező ajánlatot adtak. A Jovány busz ellenben úgy látja, a győztes pályázó nem mindenben felel meg a kiírásnak.

Az 1991-ben alapított Balaton Busz, amely megnyerte a város tömegközlekedésre kiírt pályázatát, tapasztalt cég, veszprémiek, kirándulóbuszokat üzemeltetnek – ennyit biztosan lehet tudni róluk. A vállalkozás képviselői csütörtökön tárgyalnak a vásárhelyi városvezetéssel, amikor is elviekben kiderül, tényleg megvan-e mindenük ahhoz, hogy augusztusban elindulhassanak buszaik településünkön.

A Balaton Busz 475 Ft/km-es nettó árával a jelenlegi szolgáltatói ár alá kínált hét forinttal, miközben Joványék jelentős, nagyjából százforintos emelést kalkuláltak be kilométerenként – azért is, mert úgy tervezték, hogy új buszokat is vásárolnak. A polgármester elismerte a VTV-ben: az eddigi szolgáltatót nagyon negatívan érintette a verseny kimenetele. – Ilyen a verseny, aki a legjobb árat adja, az nyer – fűzte ehhez hozzá Márki-Zay Péter.

A Balaton Busznak tehát augusztus 1-től már szolgáltatnia kellene. – Tudni kell róluk azt, hogy nálunk most egy 130 millió forintos megbízást nyertek el, szinte önköltségi áron szolgáltatnak majd, de nem ez adja nekik a nagy forgalmat, és nem is a kirándulóbuszok szervezése – valószínűsíti a polgármester, aki úgy tudja, hogy a cég több mint egymilliárdos forgalmat bonyolít a Lázár János minisztériuma alá tartozó Volánbusszal.

Ha ezek az információk helyesek, akkor ők Lázár Jánosnak eléggé „bekötött partnerei” lehetnek, amiből következik, hogy lehet, hogy az indulásuk sem teljesen véletlen és spontán

riporter

– állapította meg Márki-Zay, aki elmondta, mindenezek ellenére örülnek, hogy ilyen jó ajánlatot adtak be, és hogy új – vagy viszonylag új – buszokkal fognak szolgáltatni. Ahogy már sokszor, most is kiemelte: büszkék rá, hogy Vásárhelyen mindig nyílt verseny van, és a legjobb ajánlat győz. A másik oldalon persze megvan az elvárás, hogy úgy szolgáltasson a cég, ahogy a kiírásban szerepel: alacsonypadlós, klímás buszokkal, továbbá késések, járatkimaradások nélkül.

A mostani szerződés 2 + 2 évre szólna, tehát két év múlva hosszabítani lehet a szolgáltatóval, és munkabér- illetve üzemanyagköltség-változás miatti emelkedéseket nem kalkuláltak be – ezeket adott esetben a város persze hajlandó megfizetni pluszban – biztosította a polgármester.

A Jovány busz nem támadta meg a tendert – „még nem”

Márki-Zay Péter arra is utalt, hogy a Jovány Busz ugyan nem támadta meg a közbeszerzés eredményét, viszont „mindenfajta jogi lehetőséggel próbálkoztak”. A város szerint mindenesetre minden szabályosan zajlott, Joványék viszont úgy látják, a győztes ajánlat nem mindenben felelt meg a kiírásnak.

Természetesen ha nem felel meg, illetve nem indulnak el, akkor nem fogunk fizetni érte

– összegzett Vásárhely polgármestere a VTV Időben című műsorában. Az adást teljes egészében itt megtekinthetik, a tömegközlekedési pályázattal a műsor elején:

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!