Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lopkodják az MMM plakátjait?

Márki-Zay Péter a VTV Időben című műsorában beszélt arról a gyanújáról, hogy az éj sötétjében lopkodják jelölőszervezete, a Mindenki Magyarországa Mozgalom plakátjait. A polgármester elmondta, az ügyben feljelentést is fognak tenni.

Aljas és politikailag nehezen magyarázható cselekedet, de anyagi kárt is okoz az, ha valakik plakátot lopkodnak

– jelentette ki Márki-Zay Péter csütörtökön a VTV Időben című műsorában. Elmesélte, hogy Kútvölgyön pont akkor tűntek el mozgalma plakátjai, amikor a többi három szervezeté kikerült.

Az MMM újrakandidáló polgármester-jelöltje azt is elmondta, hogy két héttel ezelőtt, amikortól lehetett, ők rögtön kitették plakátjaikat, a többiek viszont két hetet vártak, és csak azután egyszerre rakták ki mind.

Gyanús, hogy ezeket egyszerre szállították le

– véli Márki-Zay Péter, aki ez alapján azt feltételezi, hogy esetleg a finanszírozó is ugyanaz lehet ennél a három szervezetnél. Hozzátette: Ez persze lehet teljesen véletlen is, de gyanús, hogy nem az.

Ez még nem lenne probléma véleménye szerint, az már annál inkább, hogy ellopják a plakátjaikat.

Két szemtanú látta, hogy egy taxis-jelölt és annak a taxija dolgozik egy kosaras autóval azon a villanyoszlopon, ahonnan lekerült az én plakátom és felkerült a fideszes jelölt plakátja – ezzel már van baj.

– osztott meg egy állítólagos esetet. Márki-Zay Péter az eset kapcsán Benkő Zsoltot és az illető taxist is felhívta, aki nem adott azonnal választ, de visszahívta – a politikus szerint „miután egyeztetett Szél Istvánnal” – és azt állította, sosem jártak arra, ahol ez történhetett, és nem csináltak ott semmit. A plakátok kirakását nem tagadta, de azt igen, hogy a történtekhez köze lenne, vagy hogy a taxija egyáltalán az utcán lett volna akkor – holott két szemtanú még a rendszámot is felírta.

Természetesen feljelentést teszünk a rendőrségen, de szívesen meghallgatnánk Szél Istvánt is, mit mond erről

– hangsúlyozta Márki-Zay Péter, és hozzátette:

Nagyon szeretném, ha ők is arra buzdítanának mindenkit, mint én most innen is megteszem: soha senkinek a plakátját, amit minden jelölt drága pénzen vásárolt – vagy egy jótékony adományozótól kapott -, ne rongáljuk, ne lopjuk el!

Reagált a Fidesz

Szél Istvánt telefonon kerestük az esettel kapcsolatban, nem értük el, de SMS-ben a következő választ adta:

Az érintett esetről csak a tv-ből illetve a képviselőjelöltünktől hallottam, amennyiben törvénytelenséget feltételez polgármester úr, akkor tegye meg a feljelentést. Nem a mi családtagjaink, aktivistáink rongálják rendszeresen a városban a plakátokat. A Fidesz minden plakátrongálást elítél!

A megszólított taxis-képviselőjelölt pedig a VTV műsorának facebook-os megosztása alatt reagált, de csak egy emojival…

vmc_kozlemeny

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!