sajatbanner

2023 októbere Vásárhelyen és környékén

Az ősz kellős közepén is sok minden történt városunkban: végre felszabadult a kerékpárút az Emlékpont előtt, elkezdték bontani a Kossuth téren a volt WC-épületet, a Villeroy pedig leépítést lengetett be, amit rögtön felkapott a Fidesz-sajtó. De kiderült az is, a Bercsényi utcában nincsenek guruló dollárok, igaz, egy amerikai azért akad. Legolvasottabb októberi cikkeinket böngésztük.

De hogy egy regionális hírrel kezdjük: sokan olvasták cikkünket a makói tanárról, akit meghurcolt a tankerület.

Helyrehozta város a TESCO-körforgalmat a Tóth Malom utcával összekötő aluljárónál megsüllyedt útfelületet.

Beszámoltunk róla, amikor lakossági kérésre járda épült Újvárostól az Ipartelepig, ahol eddig egy kitaposott földúton gyalogoltak és bicikliztek az emberek.

Megemlékezett Vásárhely az aradi vértanúkról, ahol Márki-Zay Péter elmondta: mindenki, aki a haza sorsáért áldozta életét, vagy fel mert szólalni, az hős.

Előrehaladt az Emlékpont renoválása, hónapok után végre felszabadult az előtte lévő kerékpárút.

Megírtuk, hogyan állítják vissza az Ótemplom védfalát.

Egy a Promenád24-en készült interjúban Szél István azt mondta, nem ő lesz jövőre a Fidesz polgármester-jelöltje Vásárhelyen. 

Nincsenek guruló dollárok a Bercsényi utcában és a spájzban sincsenek amerikaiak – derült ki Márki-Zay Péter videójából, amellyel Szél István, a Fidesz vásárhelyi elnökének, Lázár János szervezőjének, Székkutas polgármesterének interjújára reagált. Igaz, a polgármesternek van néhány érméje és a legkisebb gyermeke, – aki amerikai,- naponta bejár a spájzukba.

Elkezdték lebontani a volt DÉMÁSZ- irodaházat az Ady Endre utcán, melynek telkére épül 8,5 milliárd forintból a vásárhelyi honvéd középiskola. A műemléki épületek megmaradnak.

Kistérségi Társulás, azaz a HTKT újabb ülésén a települések polgármesterei már mind jogászaikkal érkeztek, és Hódmezővásárhely kiválásának részleteit vitatták meg.

A német, az amerikai, a spanyol, a holland, a belga, a norvég, a finn, a román, a bolgár és a japán nagykövettel is egyeztetett Márki-Zay Péter polgármester a Spanyolország nemzeti ünnepén tartott fogadáson október közepén.

Egy szép októberi napon elkezdték elbontani a Kossuth téri egykori WC-t, hogy a helyére egy modern kivitelezésű kávézót építsenek. Azóta már állnak az új kávézó falai.

Az október 23-i megemlékezésen, amelyen Jeszenszky Géza volt külügyminiszter is részt vett, a polgármester azt emelte ki, Vásárhely ma a szabadság városa. Közben Lázár János Vásárhelyen szűk családi körben, Mártélyon pedig már a helyiekkel együtt emlékezett meg.

Elkezdtük “Emlékeznek?” sorozatunkat:  az első részben felelevenítettük azt a régi, döbbenetes esetet, amikor a Lázár János vezette város  bannerekért adott el egy iskolaépületet.

Megírtuk, hogy a város a Zrínyi utcára hozná vissza a Belvárosi Orvosi Rendelőt, és az épület állapotának felmérésére már ki is írták a pályázatot.

A Promenád24 elkezdett cikkezni a Villeroy cégnél kiderült csoportos létszámleépítésről – persze Márki-Zay Pétert okolva. Az ügy hátterének több cikkben is utánajártunk.

Kiderült, eladná a város a Vöröskereszt utcai telkét.

Az októberi közgyűlésen heves vita alakult ki a vásárhelyi cigányságról a városvezetés és a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat jelenlévő képviselői között. 

Beszámoltunk a makói József Attila Gimnázium tanáráról, aki az október 23-i iskolai ünnepségen olyat tett, amit kevesen mernének utánacsinálni. 

Újravatták a Serháztéri, felújított emléktáblákat.

Véleménycikkben álltunk ki egy vásárhelyi mellett, akit politikai nézetei miatt fenyegettek meg, egyúttal megemlékeztünk a számos többi vásárhelyiről, akiket már korábban támadott meg a propagandamédia.

Hónap végén pedig beszámoltunk arról, hogy a Lázár János vezette alapítvány kapja meg ingyenesen az ATEV-részvények majd háromnegyedét.

riporter

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!