2023. augusztus: történelmi Szent István-napok

Augusztus a fesztiválok hónapja volt, a Szent István-napokon itt jártak testvérvárosaink küldöttségei is, akik nemcsak Vásárhely reprezentatív arcát ismerhették meg és már az Őszi Tárlatra is javában készült a város. A témához kapcsolódó, legnépszerűbb augusztusi cikkeinket böngésztük.

A Szent István-napok keretében nagy érdeklődéssel kísért közéleti beszélgetést tartottak  a Kossuth téren. A meghívottak a Politikai Hontalanok Szövetségének tagjaival – Alpár Györggyel, Vilcsek Ernővel és Hegedűs Péterrel – Márki-Zay Péter beszélgetett.

Véget ért az Őszi tárlat zsűrizése, 139 művész 174 alkotása került be a 69. Vásárhelyi Őszi Tárlatra, derült ki a zsűri két napnyi, megfeszített munkáját követően.  

A Szent István-napok hetedik napján a néptáncosoké volt a színpad, akik óriási sikert arattak.

Az augusztus 18-én, a Lóci játszik és az Ossian koncertjein óriási tömeg gyűlt össze a Kossuth téren.

A Szent István-napok utolsó előtti napján Vásárhely testvérvárosai kisvonaton járták be a várost, melynek során Márki-Zay Péter polgármester nemcsak Vásárhely reprezentatív arcát mutatta meg a külföldi vendégeknek.

Még ugyanezen a napon, a Zenevonat Szuperkoncert az LGT sztárjaival koncert végén Márki-Zay Péter polgármester tortával köszöntötte 72. születésnapja alkalmából Karácsony János Jamest.

A tíznapos Szent István-napok utolsó napján egy másik fesztiválnak is helyet adott a város: a Rapcsák András utcai kisszínpadnál négy keresztény zenekar Istent, Jézust dicsőítő dalait hallgathattuk és énekelhettük az előadókkal együtt.

Kiderült, kifosztottak egy 11 éves kisfiút Vásárhelyen, a Szent István-napok zárónapján. A rendőrök gyorsan elfogták a tettes(eke)t, amit nyilvános Facebook posztban köszönt meg a gyerek apukája.

A nyár utolsó napján pedig lecseréltük facebook-borítóképünket egy fiatalosabbra

riporter

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!