2023. április Vásárhelyen: országos hírű patkányok, térfigyelő kamerák, titkolózó tankerület

Áprilisban is számos történés volt, amelyeket érdemes felidézni. Cikkünkben a Hódmezővásárhelyt érintő cikkeket gyűjtöttük össze.

A helyi Fidesz beismerte, hogy Lázár János miatt nem kapott rezsitámogatást városunk: idézték ugyanis annak a beszédnek egy részletét, amit Márki-Zay Péter polgármester mondott úgy, hogy Lázár neve egyébként nem hangzott el.

Átnevezték a hódmezővásárhelyi-makói kórházat, ennek oka, hogy az intézmény székhelye ugyan Hódmezővásárhellyel megyei jogú város, de nem megyeszékhely.

Az önkormányzat lakossági bejelentést kapott a Szabadság téri játszótér közelében elszaporodott rágcsálókról, s azonnal intézkedett. Másnap délutánra pedig lakossági fórumot is hirdettek, a patkányok közben országos hírnévre tettek szert.

Ünnepi ételosztást tartottak húsvétkor Vásárhelyen, ugyanis ugrálóvár, arcfestés és kisállat simogatás tette családi ünneppé.

Elindította kihívását a Kétfarkú Kutyapárt: ha egy hónapig nem megy neki senki a tram-trainnek, akkor két szegedi aktivistájuk nyilvánosan fog fekvőtámaszokat végezni. Egy jó ideig sajnos nem sikerült teljesíteni a kihívást, folyamatosak volt a balesetek.

Új sütögetőhelyet avattak a Liszt Ferenc utca végi parkban. Nem az első ilyen sütögető hely a Hódtói városrészben, sőt a közelben, a Németh László utcai parkban, a játszótér közelében már van egy, de az az idősek számára viszonylag messze van.

A vásárhelyi tankerület nem adta ki, intézményeiben mennyi munkabeszüntetés volt a pedagógus sztrájk során. Arra hivatkoztak, nem rendelkeznek olyan nyilvántartással, amely alapján intézményi bontásban az adatok megadhatóak.

Csaknem nyolcmilliárd forint működési támogatást nyújtott 2806 falusi kisboltot üzemeltető vállalkozásnak a kormány a Magyar falu programban. Hódmezővásárhely térségében több kisbolt is sikeresen pályázott.

Sokba kerül a propagandamédiának Márki-Zayné Vincze Felícia karaktergyilkolása, áprilisban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) állapította meg, hogy a ripost.hu-nak 10 millió forint adatvédelmi bírságot kell megfizetnie, valamint a személyes adatokat tartalmazó cikkeket törölnie kell felületeiről.

A kormánypárti P24 cikksorozattal, a helyi Fidesz az egyik írást fizetett hirdetésben propagálva áprilisban éppen azzal támadta a polgármestert, hogy megfigyelik a városházán a vásárhelyieket. Valójában csak a közterületfelügyelők vizsgálják a felvételeket.

A hónap végén felállványozták az Andrássy út 9. utcai homlokzatát és elindulhatott a felújítás. A kirakatsoron lévő, vakolat nélküli épület homlokzati renoválását és a tetőjavítást résztulajdonosaként 13 milliós célbefizetéssel támogatta a város, s további 24 milliót pedig 10 év alatt visszatérítendő támogatásként kamatmentes kölcsönként folyósított.

riporter

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!