sajatbennervideo
sajatbennervideo

1094 egészségügyi dolgozót oltottak be eddig

Erről Galgóczi Ágnes a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője beszélt, aki azt is elmondta, a vakcina megérkezésével a védekezés új szakaszába lépett az ország.

A mai Operatív Törzs sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a lakosság 60 százalékát kell beoltani a nyájimmunitás eléréséhez. Azt is megtudhattuk, hogy eddig nem tapasztaltak különösebb mellékhatásokat a vakcinák beadása után.

A következő hetekben 25 oltóponton fog folytatódni az egészségügyi dolgozók védoltása.

Galgóczi Ágnes kérdésre válaszolva azt is elmondta, aki átesett a fertőzésen, annak is szükséges lesz a védőoltás beadása. Azok számára pedig kifejezetten javasolják a védőoltást, akik 3 hónapnál régebben estek át a koronavíruson.

2021 első felében várhatóan több vakcina is megkapja az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét, a Pfizeren kívül többek között a Moderna, a Jansen, a Sanofi a Novavax és más gyártók vakcináját is lekötötték, 17,5 millió vakcinát jegyeztek elő. Az orosz és a kínai vakcinát is vizsgálja Magyarország.

A Dél-pesti Centrumkórházban, vasárnap 225 egészségügyi dolgozó kapta meg a vakcinát, és azóta egyetlen esetben sem alakult ki szövődmény, közölte Vályi-Nagy István főigazgató.

Forrás: MTI, Telex

riporter

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!