sajatbanner

1086 újabb fertőzött, 14 elhunyt – egy amerikai intézet katasztrófát prognosztizál Magyarországra

1086 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 29 717 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 14 krónikus beteg, így az elhunytak száma 812 főre emelkedett.

6824-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 22 081 fő. Az aktív fertőzöttek 36 %-a, az elhunytak 52 %-a, a gyógyultak 35%-a budapesti. 704 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 43-an vannak lélegeztetőgépen. 

Csongrád-Csanád megyében 61-gyel nőtt, így 1295-re emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában.

A Bill Gates alapítványa által támogatott Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) szerint katasztrofális fordulatot vehet a magyarországi koronavírus-járvány – írta meg a Magyar Hang.

Az intézet a koronavírus-járvány szempontjából is fontos szerepet tölt be, az itt dolgozó szakemberek ugyanis járványmodellezéssel foglalkoznak – és természetesen nem csak az Egyesült Államokra vonatkozóan készítenek lehetséges forgatókönyveket.

Magyarországgal kapcsolatban pedig nincsenek jó híreik: ha minden úgy marad, ahogy most van, akkor az év végéig több mint 12 500 halálos áldozata lehet a Covid-19-nek hazánkban, a november végére várt tetőzésre pedig további 35 ezren fertőződhetnek meg.

A napi halálozások számának tetőzését – a jelenlegi trendek alapján – november 19-re teszik az IHME kutatói. Ha viszont mindenki maszkot viselne, úgy az említett csúcsot (elméletben) december elejéig is ki lehet tolni. Ez egyben a napi halálesetek számát is jelentősen csökkentené.

riporter

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!